Alla inlägg den 19 september 2008

Av Pilla - 19 september 2008 13:46

Det här är kanske något förvirrande - mer än vanligt. Jag skriver gårdagens inlägg idag... alltså inlägg den 19:de skrivs den 20:nde.


I dag (fast i går) ska (var) jag på fest. C:s arbetsplats har en en förening på sitt jobb, där bara män får vara med... snacka om genus, ni som är i svängen! Denna förening träffas då och då... något sporadiskt, men minst en gång per år. I år firar de 60 år. I kväll (i går kväll) är det fest. Det börjar med en liten busstur ut till något som kallas för Stensätra (nästan allt i S-viken slutar på sätra). Där blir vi indelade i lag och därefter går vi en tipspromenad. Frågorna är från en tipsrunda, årgång -95 och de är långt ifrån lätta. Den fjärde frågan är den första som jag jublar "Åh, den kan jag!", svaret ska vara Lapporten. Hur som helst, efter tipspromenaden och ännu en busstur landar vi på en restaurang, Trebo Brygga (populärt att döpa allt till Blablablabrygga). Där kommer en trubadur, Benny (högt, ingen samtalsvänligt volym) att spela och sjunga. Vi blir serverad god mat. Efter kaka och kaffe ska vi åter ansluta oss till våra lag. Då ska vi minsann gissa fåglar. Några i mitt lag jublar över att de har en lärare i laget... Jag förklarar snällt för dem, att det inte spelar någon roll vad jag jobbar med... jag kan inga fåglar, men inte tror de på mig - icke!


  • Möta - Denna fågel klarar vi inte.
  • Örfil - Jo, en i laget kläcker denna kluring.
  • Lönnlövad mårten - Tyvärr gör sekreteraren (lagledaren - inte jag) misstaget att inte skriva nationaliteten på fågeln...
  • Baken efter Vättern runt - Den fixar vi på ett kick.
  • Kommunistisk låsanordning - Lätt som en plätt.
  • Moderat ryggsäck - Enkelt.
  • Fågel i näsan - Äckligt, men sant.
  • Hitchcocks varumärke - Den ärsvår... tar vi inte.
  • Lyckliga - Superlätt!
  • Serveras vitviner - Vem klarar inte det?
  • Saab 37 - Jo, du!
  • Motionsidrott - Blir det inte svårare än så här?
  • Nybörjare - Kan men inte den...
  • Göra kuber - Tja... varför inte?
  • Trut - Här stöter vi på lite bekymmer... "Trut är ju en fågel?", "Det måste vara en kuggis!" Tävlingsledaren kommer så småningom fram och talar om att det är Trut som är svaret. Mun eller Käft ska det nog stå som uppgift.

Ja, hur många rätt tror du att du har? Mitt lag får (Truten medräknad) 12 av 15. Tyvärr missar vi nationaliteten på mårten... därför får vi bara 12. Det roliga är - tycker jag -  att jag kan de flesta av fåglarna! Jag är jätteduktig. Nu visar det sig att en lärare i ett lag räcker inte - vi har för låg medelålder. Ett lag med medelålder på kanske... 62 (?) vinner med 14 rätt... vi hamnar på tredje plats. C:s lag... 8 rätt (skadeglad). Efter fågeltävlingen blir det dans... Jo, hör och häpna! Jag dansar! Blir minsann uppbjuden av ett par modiga män, samt C. Kul att dansa med folk som faktiskt kan föra i dans och får en att känna att det är lite kul att dansa, inte för svårt utan ganska kul. C kan mycket... men föra i dans, det kan han inte... då är det jag som för... till hans stora förtvivlan. ;)


Festen kommer att bli rolig och jag ska få träffa många glada och trevliga människor... från Sandviken och faktiskt - från Gävle...


*pjuh* Tänk att jag vet allt detta innan festen! Måste vara något slags medium...

Av Pilla - 19 september 2008 06:21

Vaknade upp när klockan pratade igång i morse och märkte att C hade kommit hem från sin Düsseldorffresa. Han måste ha varit tyst som en mus, för jag hörde ingenting, eller så sov jag otroligt djupt i natt. När C kom upp ur sängen upptäckte jag, till min stora förvåning och kanske en smula glädje att han, under resan har bytt röst med självaste sir Rod Stewart. Ja, ni kan själva räkna ut hur han lät... ska inte nämna h-ordet igen, lovar... i alla fall inte idag.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Vilken av Ahlgrens bilar är godast?
 Den vita
 Den rosa
 Den gröna
 Ingen, de smakar lika
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<<
September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards